Kriisipuhelin päivystää joka päivä

Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää arkisin klo 09-07 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15-07.

tuuli

Numero: 01019 5202

Puhelimessa vastaavat koulutetut vapaaehtoiset tukihenkilöt ja kriisityöntekijät

Puhelujen hinnat:

Soitto Kriisipuhelimeen maksaa kotimaan kiinteän verkon liittymistä paikallisverkkomaksun (pvm) ja matkapuhelimista matkapuhelinmaksun (mpm) verran. Hinnat riippuvat operaattoreiden hinnoittelusta. Kaikki soittamisesta johtuvat kustannukset ovat puhelinoperaattorin perimiä puhelumaksuja.  Mielenterveysseura ei peri maksua Kriisipuhelimeen soittamisesta.

Kriisipuhelin päivystää joka päivä ympäri maan

Kriisipuhelimessa päivystävät koulutetut vapaaehtoistyöntekijät. Heidän kanssaan voit keskustella nimettömänä ja luottamuksellisesti, sillä heitä sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja puhu mieltäsi askarruttavista ongelma- ja kriisitilanteista.

Kriisipuhelimen päivystäjä on sinua varten, kuuntelemassa ja keskustelemassa kanssasi. Kunnioitamme sinua arvokkaana ihmisenä ja yksilönä. Kuuntelemme ja tuemme sinua jos auttajaa ja tukijaa ei lähipiiristäsi löydy. Moni asia tuntuu paljon helpommalta kestää, kun sen voi jakaa toisen ihmisen kanssa.

Tilastotietoja vuodelta 2015

Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen soitettiin vuonna 2015 yhteensä 183 206 kertaa. Puheluihin vastattiin 50 152  kertaa. Vain noin joka neljänteen puheluun ehdittiin vastata. Porissa vuonna 2015 päivystettiin 1100 tuntia ja vastattiin 2941 puheluun.

Soittajista on naisia hieman enemmän kuin miehiä. Nuoria soittajia, alle 30 v, oli noin 10%. Noin 70% oli eläkkeellä tai työttöminä. Yksin asuvia soittajia on noin 80%. Tyypilliset soittajat: elää yksin, on eläkkeellä tai työtön, ikä 50-60 v. Soittaja on useimmiten yksinäinen ja ahdistunut, hänellä on mielenterveysongelma ja ihmissuhdeongelma.