Kriisipuhelin päivystää joka päivä

Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää arkisin klo 09-07 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15-07.

tuuli

Numero: 01019 5202

Puhelimessa vastaavat koulutetut vapaaehtoiset tukihenkilöt ja kriisityöntekijät. Puhelu ohjautuu aina sille paikakunnalle, missä on sillä hetkellä vapaana oleva päivystäjä. 

Puhelujen hinnat:

Soitto Kriisipuhelimeen maksaa kotimaan kiinteän verkon liittymistä paikallisverkkomaksun (pvm) ja matkapuhelimista matkapuhelinmaksun (mpm) verran. Hinnat riippuvat operaattoreiden hinnoittelusta. Kaikki soittamisesta johtuvat kustannukset ovat puhelinoperaattorin perimiä puhelumaksuja.  Mielenterveysseura ei peri maksua Kriisipuhelimeen soittamisesta.

Kriisipuhelin päivystää joka päivä ympäri maan - puhelu voi ohjautua Suomessa mille kriisipuhelinpaikkanunnalle tahansa. 

Kriisipuhelimessa päivystävät koulutetut vapaaehtoistyöntekijät. Heidän kanssaan voit keskustella nimettömänä ja luottamuksellisesti, sillä heitä sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus. 

Kriisipuhelimen päivystäjä on sinua varten, kuuntelemassa ja keskustelemassa kanssasi. Kunnioitamme sinua arvokkaana ihmisenä ja yksilönä. Kuuntelemme ja tuemme sinua jos auttajaa ja tukijaa ei lähipiiristäsi löydy. Moni asia tuntuu paljon helpommalta kestää, kun sen voi jakaa toisen ihmisen kanssa. Tarvittaessa ohjaamme ammattiavun piiriin.

KRIISIPUHELINTOIMINTA

Tilastotietoja vuodelta 2017

Yhdistyksen kriisipuhelintoiminta on osa Sumen Mielenterveysseuran valtakunnallista kriisipuhelinta, jossa vuonna 2017  käytiin 44 000 keskustelua.

Yhdistys päivystää kriisipuhelimessa 22 tuntia viikossa. Vuodessa päivystetään yhteensä 1100 tuntia. Vuonna 2017 käytiin 2637 kriisipuhelua noin 25 koulutetun ja kokeneen vapaaehtoisen päivystäjän voimin.